Ikke alle boliger blir solgt raskt. Eiendommen i Skareveien, som har ligget ute siden 2012, er på 22,5 mål og har 1 km lang strandlinje. Den har blant annet stort garasjeanlegg med fire innvendige parkeringsplasse, det er asfaltert gangvei med varmekabler, egen stall og en stor terrasse med ildsted.

strandlinjeskareveien2

FOTO: DNB Eiendom

– Eiendommen blir solgt den, på et eller annet tidspunkt. Det er rett og slett ikke kjøpere nå, og dette er ting som kan ta tid, sier ansvarlig megler Ståle Iden i DNB Eiendom.

Iden sier at det er et annet marked i Bergen enn på Østlandet.

– Bergen vest er ikke Oslo vest. Denne boligen ville gjerne også hatt en annen respons om den lå i Fana, mener han.

Selger innforstått med at det kan ta tid

Vi snakket med Iden for 7 måneder siden, også da hadde han is i magen.

strandlinjeskareveien3

FOTO: DNB Eiendom

– Det er ikke mange eiendommer i Bergensområdet som omsettes på dette prisnivået. I dette segmentet lever det litt sitt eget liv, sa megleren til Bonansa den gang.

Eneboligen var på det tidspunktet den dyreste i Bergen, nå er den på en andreplass – bak Villaen på Kalfaret til 23,5 mill.

Han sier at det er mange som vil ha eiendommen, men at det jo også handler om pris. Det er flere interessenter, og mange som har fulgt med den over tid.

– Selger er innforstått med at dette vil kunne ta tid. På et tidspunkt treffer vi gjerne en ny gruppe interessenter, og det kan godt hende en prisjustering vil stimulere nok til at det kommer inn bud, sier megleren.

Har lagt ute til 25 mill

Eiendommen ligger i et strengt regulert område med tanke på Haakonsvern. De som kjøper vil ikke ha mulighet til å utvikle eiendommen i stor grad, hadde det vært mulig tror Iden den ville ha vært solgt for lenge siden.

strandlinjeskareveien

FOTO: DNB Eiendom

Megleren har hatt eneboligen ute siden våren 2014, før ham, tilbake i 2012, var det Privatmegleren og megler Lars Albertsen hadde boligen ute for salg.

Da var prisantydningen det samme som takst dengang, altså svimlende 25 millioner kroner. Denne prisen reduserte de til 19,5 millioner i 2013.

– Å sette ned prisen med 5,5 millioner er nok ikke noe jeg gjør hver dag, men denne prisklassen er ikke lettsolgt i Bergen. I Oslo hadde denne boligen gått unna for lenge siden, hevdet megler Lars Albertsen ovenfor BA den gang.

Unik eiendom

En av årsakene til at den ble satt ned med 5,5 mill var Avinors nye støykart. Eiendommen ligger i en flystøysone, og økt aktivitet på flyplassen gjør det vanskelig å få bygget mer på eiendommen. Også nærheten til Haakonsvern byr på restriksjoner, så her flytter man for å bo.

– Nå er det jo en del år siden jeg hadde den for salg, og det var jo da en veldig høy pris. Vi hadde en del private visninger, men kom aldri i mål, sier Albertsen til Bonansa.

– Hvorfor ikke?

– Det har jo litt med Avinor å gjøre, all flystøyen. Det er jo en vanesak, for det er mange som bor der og ikke går til det – men det er vel det som var hovedårsaken dengang. Eiendommen er jo helt fantastisk, og det er flere boliger som er solgt for mer det siste året.

– Hvorfor tror du den fortsatt ikke er solgt?

– Denne type boliger kan gå hurtig, men om ikke blir de gjerne liggende en stund. Det er ikke som i Oslo. Eiendommen er jo helt unik, du får ikke en eiendom på den størrelsen med vernet kai og alt i Bergen. Jeg har i alle fall ikke sett lignende, sier Albertsen.

– Jeg deler min kollega i Privatmegleren sitt syn der. Dette er en unik eiendom man med rette kan snakke varmt om, og den fortjener egentlig god respons fra markedet. Her er det egen øy, molo og skjermet havn med plass til flere båter, sier Iden.

Les gjerne flere saker fra Bonansa: