I filmen er interiøret hjemme hos den styrtrike, mannlige hovedpersonen preget av luksus, panoramautsikt og vinduer fra gulv til tak. Men vil du ta filmtittelen mer bokstavelig, kan du kanskje hente litt inspirasjon i bildekarusellen under, som er hentet fra hashtaggen #greyinterior på Instagram.

Og ja, vi har selvsagt hentet inn nøyaktig 50 inspirerende bilder til deg. Det er bare å lene seg tilbake og bla:

Grått har vært en motefarge i interiøret i flere år, enten man går for en minimalistisk stil med geometriske former eller er mer romantisk med hvitt og nyanser av grått i skjønn forening. Også på norske vinterferiehytter er det morderne med grått, gjerne i stedet for trehvite hyttevegger i stuen.

NYANSER AV GRÅTT:  Kortspill fra Alexander Wang, krakk fra Safavieh Mystic Ottoman, Bertoia Side Chair eller H-teppet fra Hermes.

NYANSER AV GRÅTT:
Kortspill fra Alexander Wang, krakk fra Safavieh Mystic Ottoman, Bertoia Side Chair eller H-teppet fra Hermes.

Også når det gjelder dekor og trendy designartikler er den grå fargen til stede, enten du skal handle på Ikea, Urban Outfitters eller hos Versace.

NYANSER AV GRÅ TAPET: Disse fire variantene er hentet fra bergenske Scandinavian Surface.

NYANSER AV GRÅ TAPET: Disse fire variantene er hentet fra bergenske Scandinavian Surface.

  • Hvilken farge er det som dominerer hjemme hos deg? Fortell gjerne i kommentarfeltet. 

Med over 142.000 besøkende i valentinshelgen har “Fifty Shades of Grey” hatt en av tidenes beste åpningshelger på norske kinoer. Både Hobbiten- og Ringenes Herre-finalen er danket ut.

I USA satte filmen valentinesrekord og spilte nesten inn hele budsjettet på en dag, med 36,7 millioner dollar mot de 40 millionene det kostet å lage filmen. Samlet har filmen tjent inn cirka 90 millioner dollar i USA i helgen, melder Filmweb.

Totalt sett har “Fifty Shades of Grey” spilt inn 240 millioner dollar på verdensbasis, og gått rett inn på førsteplass i 55 land.

Og sånn helt på tampen, i fall du har ligget under en sten de siste årene: Filmen er basert på den første boken i E. L. James sin bestselgende bokserie med samme navn. Her møter vi den unge litteraturstudenten Anastasia, som innleder et forhold til den vakre, mystiske milliardæren Christian Grey. New York Times har registrert over hundre millioner solgte eksemplarer, og rettighetene har blitt solgt til 37 land. Gyldendal kjøpte rettighetene til en norsk utgave, og bokserien ble utgitt høsten 2012. Trilogien har vekket stor oppmerksomhet på grunn av sine eksplisitte erotiske scener med elementer av BDSM.