I tillegg til en del leiligheter, er det 19 eneboliger, 17 rekkehus og 7 tomannsboliger for salg i Åsane i skrivende stund.

meglerkvinnerett

Camilla Sørensen

– Det er veldig mange som skal flytte i leilighet, blant annet til Horisont, sier Camilla Sørensen, eiendomsmegler for Aktiv eiendomsmegling.

Hun har blant annet for salg en stor enebolig i Morvik, og sier at flere store eneboliger for salg i bydelen den siste tiden kan være med på å gjøre det litt vanskeligere å få solgt en del av dem.

– Den boligen jeg har for salg her nå ville vanligvis vært superpopulær, men nå er det litt roligere, sier hun.

Generasjonsskifte

Hun tror hun vet hvorfor det er flere romslige boliger for salg i bydelen enn det som har vært vanlig.

– Vi ser nå et generasjonsskifte. De som er 50+ flytter fra boligene, og det kommer inn nye og yngre. Mange som selger skal bort til Horisont, forteller Sørensen.

– Det er det samme inntrykket vi har, sier Alexander Due, fagansvarlig megler hos Eiendomsmegler1.

Megleren sier at de merket det allerede i fjor da Horisontboligene ble solgt, noe som har fortsatt nå som folk er begynt å flytte inn.

– Det er mange eldre som har kjøpt, og det er jo mange av disse som sitter på store eneboliger. Dette er noe som har vært mangelvare i Åsane i tidligere år.

Due har jobbet med eiendomsmegling i Åsane i syv år, og han tror det har vært et behov for det generasjonsskifte som nå er i ferd med å skje.

-Det har gjerne vært slik at det bor mye eldre i en del av områdene, og når det flytter inn barnefamilier så blir det ikke så mange lekekamerater. Det får de nå.

Veldig populært

Det er også den oppfatningen de har hos Horisont.

– Det kommer primært folk fra Åsane, de har bodd i alt fra rekkehus, tomannsboliger og eneboliger, sier Thor-Kristian Johannessen, prosjektansvarlig i Horisont og megler hos DNB Eiendom.

horisontrett

FOTO: Jan M. Lillebø

Det er bygget 170 nye leiligheter, og det er kun seks igjen. De første 63 enhetene ble overtatt i april, og for to uker siden ble 28 nye enheter overlevert. I oktober og november er de resterende klare for innflytting.

– Det har vært fryktelig populært, det er kanskje den best besøkte salgsstarten på et prosjekt i Bergen på veldig lang tid. Det har nok vært etterlengtet med et slikt prosjekt sentralt i Åsane, tror han.

– Det har vært et problem de siste årene med for få store boliger for salg i Åsane. Tidligere har det vært veldig lite, men når folk skal inn her så nå er det plutselig mange som selger boligene rundt samme tid.

Vil ha det enkelt og lettvint

Boligene er plassert på toppen av kjøpesenteret, så her er man nær alt – og store boliger med ditto store hager er tilbakelagt kapittel.

– Her kan de bo livet ut i en enkel hverdag. Det er tett på alt, og man kan fint bo uten bil. Når barna flytter hjemmefra er det mange voksne som ønsker mindre vedlikehold, mer fritid og en lettvint hverdag.

Vi tror du også vil like disse sakene: