De store bankene fulgte raskt etter da Norges Bank satte ned styringsrenten. Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) mener renten burde blitt stående og frykter enda størreboligoptimisme, særlig i Oslo, melder NRK.

– Styringsrenten har en svært sterk effekt påboligmarkedet. Nå frykter vi at folk vil gå enda lenger i budrunder og presse prisene opp ytterligere, sier NEF-leder Carl O. Geving. Han slår kaldt vann i blodet på dem som kunne tenkes å gå for drømmeboligen på første forsøk.

– Ikke gjør det med en gang du skal etablere deg. Ta heller det nest beste; aksepter litt lengre reisevei og litt lavere standard for å unngå å kjøpe for dyrt, er rådet fra Geving.

Også Forbrukerrådet vil legge en demper på optimismen iboligmarkedet og viser til at arbeidsmarkedet kan bli langt tøffere fremover.

– Det er tap av inntekt som er det største spøkelset akkurat nå. Arbeidsledigheten skal stige, sier daglig leder for Finansportalen til Forbrukerrådet, Elisabeth Realfsen, og minner om at det er de unge som er mest utsatt.

– Er du ung, er du kanskje den siste som ble ansatt og den første som må gå.

Vi tror du også vil like disse sakene: