En av de raskeste måtene å transformere rom, møbler, lamper og mye annet er å male. Prosessen er i seg selv ganske enkel, men det er også enkelt å ødelegge malingsprosjektet ved å gjøre små feil, skriver Huffington Post. Hvor mange har du gjort?

Styr unna disse feilene:

1: Valg av pensler og ruller:

Du har gjerne brukt mye penger på maling, så kanskje det frister å kjøpe billige ruller og pensler? Skal du ha best mulig resultat bør du imidlertid starte med kvalitetsutstyr. Å investere litt ekstra i pensler og ruller er vel investerte penger.

2: Forberedelser:

Når du skal male må du starte med «blanke ark». Vask over veggene og pass på at alle små spikerhull og andre ting er ordnet før du begynner å male. For at malejobben skal gå knirkefritt bør underlaget være rent, tørt og fritt for rusk og annet.

3: Å tape eller ikke å tape

Detaljer er det som skiller godt arbeid fra svært godt arbeid. For rene linjer og et profesjonelt resultat bør du derfor ikke unngå å tape. Dette er med på at du får de linjene og skillene du vil ha. For at malingen ikke skal renne innunder tapen må du passe på at tapen sitter godt rundt stikkontakter, vinduer etc.

4: Dekke til

Maling har en lei tendens til å havne mange steder vi ikke hadde planer om. Før du i det hele tatt åpner malingsspannet, må du passe på at du har dekket til tingene rundt deg. Dersom du har mulighet til det, bør du ta ut det meste av møbler. Du bør deretter dekke til hele gulvet. Dette tar ikke mange minuttene, og du vil takke deg selv for det etterpå, da du slipper å skrubbe maling av gulvene.

5: Grunning

Du må aldri droppe grunningen. Dette steget preparerer underlaget slik at palingen sitter bedre. Den passer dessuten på at fargen som var opprinnelig ikke skinner gjennom den nye fargen. Nå kan du faktisk få tak i to-i-en. Maling og grunning i ett. Det blir ikke mye enklere enn det.

Har du noen spennende oppussingsprosjekt på gang?