elikariskohornrett

DESIGNSKOHORN: De fargerike skoene har hun fått av en venninne. Skohornet er laget av faren til Simen Staalnacke i Moods of Norway. -De hadde dem i butikken, og jeg var frekk nok til å spørre om å få kjøpe et. Det fikk jeg. Jeg liker det godt, ser for meg at faren har sittet og spikket det, så har Simen malt det rosa og slengt på Moods of Norway-merket. FOTO: Elisabeth de Lange Gjesdal

Eli Kari Gjengedal startet 1. juni 2014 i sin nye jobb som værsjef på TV 2. Samme måneden flyttet hun inn i nytt hus på nøstet. Skjønt, veldig nytt er det ikke. Når huset ble bygget vet man faktisk ikke helt sikkert. Det eneste som er sikkert er at det ble bygget en gang mellom 1601 og 1699.

– Jeg synes huset mitt er så morsomt at jeg har veldig lyst til å vise det frem. Her er det masse mystiske løsninger, sier Eli Kari når vi spør om å få komme på besøk.

Trives best i spisestuen

Eli Karis favorittplass i huset er spisestuen. Det er her hun liker å ha gjestene sine.

– Her drar vi ut bordet og samler oss, sier hun.

Det er lett å føle seg hjemme hos Eli Kari.

Hun er åpen og varm, og byr på seg selv. Hun har dessuten et ubeskrivelig godt og smittende humør.

Det er ikke vanskelig å se for seg at gjester trives på besøk hos henne.

elikarispisestue

GLAD I BESØK: I spisestuen sitter Eli Kari ofte med gjester. Da drar de ut bordet for mer plass. Det rosa hjortehodet er det sønnen Nikolai (9) som har valgt. Lenken med lys ble hengt opp i anledning niårsdagen hans, men har fått bli hengende nå i mørketiden. Foto: Elisabeth de Lange Gjesdal

Dukkehuset

elikariinn

NYBYGG: Huset er fra 1600-tallet, men gangen ble bygget for rundt 20 år siden. Her er det laget glasstak som slipper inn mye lys, og gangen fremstår stor og trivelig. Foto: Elisabeth de Lange Gjesdal

I dette koselige bergenshuset bor hun hovedsakelig sammen med sønnen Nikolai (9), eller Nikken som hun kaller ham. I tillegg pendler hun en del til Drammen der ektemannen Tom Saxegaard bor, og noen ganger kommer han til Bergen.

Mer sentralt er det ikke mulig å få det, kun et minutt tar det å gå til jobben på TV 2-huset.

elikaritrappehylle

KOSELIG KJØKKEN: Ved siden av gruen står en hylle med masse nips. Den rosa grisen er det sønnen Nikolai (9) som har valgt.

Det hvite, sjarmerende huset er på 98 kvadratmeter, eller helt perfekt størrelse som hun sier det selv.

– Vi kaller det dukkehuset, men det føles større enn det er fordi det har en god planløsning, sier hun.

Eli Kari er svært opptatt av at sønnen har fått være med å bestemme litt. At også han føler at han har noe å si når det gjelder hvordan det skal være hjemme hos dem.

Niåringen har blant annet stått for en blå and på komm

oden i entreen, en rosa gris på kjøkkenet og en rosa hjort i spisestuen.

Flyttet fra lekkasje

Huset ligger kun et steinkast fra det gamle huset hennes. Her hadde hun voldsomme lekkasjer, og hun har fortsatt advokat på saken. Hun eier det fortsatt, men leier ut til saken er avklart. Forhåpentlig slipper hun rettsak.

elikarigruerett

ORGINAL: Gruen i huset har stått på samme plass siden det ble bygget en gang mellom 1601 og 1699. Eli Kari har ennå ikke laget speiderbål der. – Jeg vet ikke hvorfor, kanskje jeg er litt redd for at det skal bli helt svart, og så må jeg male det hvitt igjen, ler hun. Foto: Elisabeth de Lange Gjesdal

Lekkasjer er det fortsatt.

Men tro ikke at Eli Kari ikke er glad i vann av den grunn. Under salongbordet har hun sin egen regnstav.

– Er det ikke lurt, spør hun mens hun holder den opp og lyden av sildrende regn fyller rommet.

– Dersom det ikke regner så kan vi ta frem denne, og så regner det litt likevel, ler hun.

Mange planer

Eli Kari vet ikke hvilke deler av huset som er akkurat som da huset ble bygget, bortsett fra det at gruen alltid har vært på samme sted.

Hun har ikke bodd her så lenge, og det er flere ting hun har planer om å gjøre. Hun er for eksempel ikke så veldig glad i flisene på gulvet i stuen.

– Det er helt merkelig, det passer liksom ikke inn. En kan jo lure på om det har vært noe «left overs», at det har vært kjempesalg eller noe. Her kommer jeg nok til å legge tregulv, sier hun.

elikaristue

LAGET AV KJÆRLIGHET: Teppet som ligger i sofaen i stuen er laget av ekte kjærlighet. Eli Kari så et lignende teppe, og la ut et bilde på Instagram. Der skrev hun at hun ville ha et slikt, og spurte hvem som kunne ordne det. Mest på tøys. Noen nieser så det og tipset Eli Karis mor og søster. De satte i gang prosjektet, og julen 2013 fikk hun det i julegave. – Jeg elsker det teppet. Under her sitter Nikken og jeg og koser oss mens vi for eksempel ser på TV, sier hun.

Akkurat nå har TV 2’s værsjef litt dilla på fugler. Papegøyebildet i stuen er kjøpt på Fretex, mest sannsynlig laget av en glad amatør, tror hun selv.

– Interiør må være morsomt og fargerikt, og ikke ta for mye plass, mener hun.

Favorittene

elikarikjokkenhylle

ARVEGODS: Den fine hyllen til sukker, mel og diverse som henger på kjøkkenet har vært mormoren til Eli Kari sin. Den hang i barndomshjemmet til Eli Karis mor. Værsjefen ble født etter at mormoren døde, og sette rstor pris på arvegodset. Det får henne til å føle at hun er litt nær. Foto: Elisabeth de Lange Gjesdal

Hun har flere ting som betyr mye for henne, som den lille hyllen med sukker og annet på kjøkkenet.

Den har vært mormoren sin, og var i barndomshjemmet til Eli Karis mor. Mormoren døde før Eli Kari ble født, så hun setter stor pris på arvegodset.

Oppå hyllen står det fire spesielle kopper.

– Det er verdensrekordpresangen min, ler hun.

– De kjøpte min mann til meg i Dubai, er de ikke fine?

Det var i september 2014 at hun satt verdensrekord i værmelding med imponerende 33 timer og 19 minutter. Hun varslet været i detalj, fylke for fylke, sju dager i strekk, og fikk kun ta fem minutter med pause hver time. Denne rekorden ble siden slått av den amerikanske værmelderen Al Roker på «Today show» , men hun kommer til å forsøke å ta rekorden tilbake igjen.

I spisestuen viser hun oss en spesiell lampe, denne er hun svært fornøyd med. Den ble gitt henne i gave av kolleger i NRK til bryllupet i fjor sommer.

elikarivedkontor

FARGERIKT: Eli Kari Gjengedal er glad i farger. Huset er lyst og trivelig med mange små og fargerike innslag. Foto: Elisabeth de Lange Gjesdal

Lampen er rett og slett laget av en gammel ledning til et strykejern som er avstivet, og den glir lekkert inn i stuen hennes.

Nytt program

Allerede i april blir Eli Kari å se på skjermen i programmet Hagemester på TV 2. Der skal hun være programleder, men hun påstår selv at hun ikke akkurat har grønne fingre.

Ti par skal konkurrere i ulike vekst- og hagedesignoppdrag, og hver uke blir et par sendt hjem.

Eli Kari håper programmet vil engasjere og inspirere det norske folk.

elikariigangen

VELKOMMEN INN: Eli Kari Gjengedal ønsker oss hjertelig velkommen i hennes lille, hvite bergenshus på Nøstet. Gangen er lys og trivelig. FOTO: Elisabeth de Lange Gjesdal

elikarivinduskarm

VELKOMMEN INN: Eli Kari Gjengedal er svært fornøyd med sitt lille bergenshus. Her bor hun sammen med sønnen Nikolai (9). FOTO Elisabeth de Lange Gjesdal

elikarigangpynt

GLAD I FARGER: Det lyse huset er fullt av små, fargerike detaljer. Foto: Elisabeth de Lange Gjesdal

elikarikommode

SØNNEN FÅR BIDRA: Eli Kari er opptatt av at også sønnen skal få velge interiør. Nikolai (9) har blant annet valgt den blå anden på kommoden i gangen. De fargerike lysestakene fikk hun på halv pris, etter å ha ventet på at de skulle komme på salg. Foto: Elisabeth de Lange Gjesdal

Hvordan har du det hjemme hos deg?

Del gjerne dine bilder med oss på Instagram, bruk #bonansa.