bolig5

Fire bygninger og ti mål tomt, med prisantydning 1,2 millioner kroner. Klart de måtte dra på visning! bolig9
bolig6
bolig4 bolig3 bolig2 bolig1

Første gang kjørte de en litt tungvint vei og tenkte at dette egentlig var for langt unna byen.

Men så fant de en kortere vei til det gamle meieriet på Burstad i Enebakk, og etter flere visninger, delvis med kaffe, vafler og slektninger medbrakt, tok de en beslutning om å legge inn bud.

De fikk ristet av seg de andre interessentene og kunne etablere seg for noen hundre tusen kroner mindre enn de fikk for den 96 kvadratmeter store leiligheten i Oslo.

– Det var så mange rom her, så stort! I begynnelsen hadde jeg nesten mareritt flere netter, jeg drømte at Atle åpnet en dør og fant ti rom til, forteller Lene og ler.

– Vi visste ikke hvordan vi skulle ha det, det måtte vi finne ut av underveis, forteller Atle.

Luksusproblem

Familien har god plass her. Veldig god plass.

– Det var et skikkelig luksusproblem, hva skulle vi bruke all plassen til? Det endte med hjemmekino, vinkjeller, badstue, bordtennis- og treningsrom – muligheter vi aldri hadde sett for oss at vi kunne ha, forteller Atle.

Nå bor de på 450 kvadratmeter selv, mens utleieleiligheten er 100 kvadratmeter.

Atle Geving, som er arkitekt med spesialfelt innenfor fasader, har kontoret sitt i det gamle melkemottaket.

Lene har tatt i bruk andre etasje i låven til sin virksomhet.

Sementfliser, for eksempel. Som ungjente bodde hun et halvt år i Montpellier, hvor hun la merke til de mange fine, gamle, franske sementflisene.

– Jeg tenkte først at jeg kunne begynne å tegne fliser selv, så jeg la ut på reiser til Marokko, der mye av sementflisproduksjonen foregår i dag. Jeg besøkte mange fabrikker, og sånn kom jeg over det amerikanske ekteparet bak Popham Design. De har en egen fabrikk i Marrakech. De manglet distributør i Norge, og der var jo jeg, forteller Lene Stangebye Geving.

Og for å gjøre en lang historie kort: I januar i år åpnet hun showroom i den gamle låven på tunet.

Landhandel

På baksiden av hovedhuset var det et tilbygg der det hadde vært landhandel siden 60-tallet.

Atle og Lene tok i bruk tilbygget for noen år siden, gravde ut kjelleren, fjernet gulv og skapte et stort, lyst allrom omkranset av soverom og bad, samt opplegg til kjøkken, hvis det en gang skulle bli aktuelt å skille ut delen som en egen leilighet.

I underetasjen er det blitt plass til kinorom, vinkjeller og et rom Atle humoristisk omtaler som sin mancave, med bøker, musikk og whisky.

Datteren Nora var åtte år, mens sønnen Jonas fortsatt ikke var unnfanget da familien flyttet til Enebakk.

Nå har Nora flyttet ut, mens Jonas på 13 har ungdomsrom i tilbygget.

Da Lene og Atle kjøpte det gamle meieriet, gikk det en vei rett over eiendommen, og det var ingen hage her.

Nå går veien utenom det koselige tunet, og i hagen har frukttrær og busker blitt store og fine. Familien Geving har funnet sitt paradis.