Den svenske interiørkjeden Åhlens vil legge ned alle butikkene i Norge i løpet av to år. – Dette var et sjokk for mange av de ansatte, sier salgsjef i Norge, Charlotte Teigen.

Åhlens har rundt 30 butikker med til sammen 270 ansatte i Norge.

– Åhléns har tatt en strategisk beslutning om å satse hovedsakelig på det svenske markedet og på kjernevirksomheten som er varehusene, bekrefter informasjonsarbeider Monica Hultgren i Åhléns til VG.

To butikker i Bergen rammes

Åhlens har butikker i Xhibition i Bergen sentrum og på Lagunen.

– Det er ikke avgjort når vi må stenge ennå. Exhibition må også finne en ny aktør som skal inn, sier butikksjef ved Åhlens i Bergen, Bjørg Celin, til Bonansa.

De ansatte ble informert om nedleggelsen i forrige uke.

– De fleste ble veldig lei seg, men vi skal legge ned med flagget til topps. Nå ser folk seg om etter andre jobber. Det er ingen som har lyst til å gå arbeidsledig, sier hun.

Dagen i dag har vært spesiell på arbeidsplassen.

– Det er veldig rart å lese om dette i nettavisene. Nå er det er offentlig at vi stenger ned. Det er veldig trist, sier Celin.

Selv har hun jobbet to år i den svenske interiørkjeden.

– Det beste har vært at det er frihet under ansvar. Det er et fantastisk konsept hvor man har varer til hvert rom. Vi har hatt veldig gode kampanjer og fått masse kjekke oppgaver å jobbe med. Butikken vår er veldig fin. Vi har fått veldig mye skryt, sier hun.

Nå ønsker hun å takke kundene.

– Det er rart for de ansatte i dag, for det blir jo de som må forklare dette til kundene våre, sier Celin.

Vet ikke når det er slutt i Bergen ennå

Når butikkene i Bergen skal stenge, er foreløpig uvisst. Alle de norske butikkene skal legges ned i løpet av de kommende to årene.

Nedleggelsen var et sjokk for mange medarbeidere

– Det er kjempetrist at man har kommet frem til dette. Vi har vært 18 år i Norge nå. Man ønsker å satse på varehusdrift, og det er en ganske annen form for virksomhet, sier salgssjef i Norge, Charlotte Teigen til Bonansa.

– Vi gjør alt vi kan for de ansatte nå. Vi har Nav som samarbeidspartner. Vi støtter så godt vi kan, slik at alle får tenkt seg om. Det er ganske fersk informasjon for alle. De ansatte fikk vite dette i forrige uke. Vi ville få dem involvert først. Det var viktig for oss, sier Teigen.

– Vi har mange medarbeidere som har vært med i 15-16 år. For mange ble dette et sjokk.

Åhléns AB, Åhléns, er et svensk detaljhandelselskap med hovedkontor i Stockholm og en del av Axel Johnson Gruppen. Selskapet ble etablert i 1899 av Johan Petter Åhlén og Erik Holm.