Det er ikke bare-bare å vaske badet, skal jeg si dere. FOTO: Erik Hanøy

Det er ikke bare-bare å vaske badet, skal jeg si dere. FOTO: Erik Hanøy

Husarbeid har aldri vært min sterke side. Jeg har imidlertid bestemt meg for å bidra mer i huset, så forleden dag vasket jeg badet – på eget initiativ!

Det var egentlig en mye lettere jobb enn fryktet. Alt jeg trengte var en bøtte med varmt vann, en klut og litt grønnsåpe.

Så var det bare å vaske over speil, servant, gulv og klosett. Tidsforbruket var slett ikke ille. Hele økten gikk unna på drøye 4 minutter.

Noen stående applaus fra min kone har jeg imidlertid ikke fått, snarere tvert imot. Med et bistert drag over ansiktet gikk hun i stedet i gang med å vaske badet på nytt.

Nå har hun prestert å lage en bruksanvisning til meg. Så gutter, slik vasker du et bad på jentemåten:

  1. Bruk Jif Skurekrem i klosett og badekar. La det virke i noen minutter. Tørk i mellomtiden støv av hyller, vegger og dør med den rosa kluten.
  2. Spray Jif Baderom i servanten og vasken med samme klut. Bruk den oransje kluten i badekaret. Ta på deg gule hansker og vask klosettet med dokosten.
  3. Spray Jif på dolokket og ringen, vask så med den rosa kluten. Tørk over krom med den hvite duken, som du finner i skuffen under servanten.
  4. Vask deretter speilet med den blå kluten, og til slutt tar du gulvet med Ajax. Bruk blå moppeklut.

Foreløpig er dette ikke prøvd ut i praksis. Jeg har vært opptatt med å pønske på hvordan jeg skal få min kone til å tro at jeg er fargeblind…