Luksusmeglerne Eklund Oslo New York (EONY) har begjært oppbud og slått seg konkurs, ifølge DN.no.

24. april i fjor åpnet meglerkontoret med kjempefest. Målet var å bli nummer én innen salg av luksuseiendommer i Oslo innen ett år. Svenske Fredrik Eklund står bak EONY, mens Hans Houeland har vært daglig leder.

– Med det mener jeg at hvis du skal selge eiendom i 30-millionersklassen skal du umiddelbart tenke «Eklund!». Varemerket skal være så sterkt at vi blir kontaktet først, uttalte Eklund da vi intervjuet ham i april i fjor.

I Sverige tok det tre år å bli nummer én med Eklund Oslo New York (ESNY), ifølge Eklund. Han håpet det skulle ta kortere tid i Oslo. Det til tross for at de kun skulle selge boliger verdt mer enn syv millioner kroner.

– Selskapet kaster kortene, og oppgir at man ikke ser grunnlag for videre drift. Det skal være 23,7 millioner kroner i aktiva i Eklund Oslo New York og nesten det samme i gjeld, opplyser selskapet, sier Erling Opdal, bostyrer i advokatfirmaet Ræder til DN.no.

Konkurrerte om å selge den dyreste boligen

Eklund: – Kostnadene har blitt for store

«Vi avslutter vår virksomhet i Oslo. Og det er jeg lei meg for. Som entreprenør brenner jeg for å ekspandere virksomheten vår, men i Norge har det gått for fort, og kostnadene har blitt for store.», skriver Fredrik Eklund til oss.

Eklund tar på seg ansvaret og sier det ikke var enkelt å bli markedsleder i luksussegmentet i Oslo.

«Det har vært en fantastisk reise, og jeg er stolt over de rekordene vi satte og den responsen vi fikk av markedet på så kort tid.»

Konkurrent: – Jeg fikk rett

Lykke til, lo Tom Elliot Johnsen i Sem og Johnsen da Fredrik Eklund sa han skulle bli nummer én i Oslo.

Du hadde ikke troen på at Eklund skulle bli nummer en?

– Nei. Jeg fikk vel rett også, sier Johnsen nå.

– Det nytter ikke å bare satse på stort kontor og noen meglere på Oslo Vest. Det tar lang tid å få et navn i dette markedet.

Man må begynne i det små og jobbe seg opp stein for stein for å få det til i luksussegmentet. Og man må ha de riktige folkene, markedet er veldig personavhengig, mener Johnsen.

– Jeg synes uttalelsene om at det var lett å ta vestkantmarkedet i Oslo var ganske useriøse, så jeg tenkte at det ikke ville gå, sier Johnsen.