Det er mange forskjellige boliger til salgs, men eneboligen i Øyjorden, rundt fem minutters biltur fra Bergen sentrum, er mest sannsynlig den eneste av sitt slag som også har syv garasjer.

– Dette har jeg aldri vært med på før, sier eiendomsmegler Eivind Kalve i Eie Eiendomsmegling.

– Hvorfor syv garasjer?

– Nei, spør du meg så spør jeg deg, ler han.

Vi må tilbake til 1964 for å finne svaret.

En klok bestefar står bak

Bestefaren til Karl Woldseth hadde gårdsbruk i Øyjorden og bestemte seg for å bygge fire eneboliger til familien. Den ene eneboligen, som nå ligger for salg, fikk hele syv garasjer.

– Han var alltid forutseende, han tenkte på det meste med både hybel og en del garasjer.

Ja, en god del. I 1964 var der imidlertid ikke mange biler, så det er ikke før de senere år at planen til bestefaren slo til. Parkeringsfasilitetene i området er svært dårlige, og hva er vel bedre enn å leie garasjeplass hos naboen med syv garasjer?

– Bestefar tenkte jo genialt, han var en skikkelig forretningsmann. Jeg har leid ut noen av dem, og så har jeg har tidvis brukt fire av dem selv, sier han.

I tillegg til sønnens bil har Woldseth hatt en motorsykkel 82-modell, en Audi 1978-modell og en Boble fra 1962 stående i garasjene.

Nå synes han imidlertid at hus og hage, og garasjer selvagt, er for mye å sitte med etter at sønnen flyttet ut – og han har derfor valgt å selge.

Allerede interessenter

Og så tenker du kanskje at det ikke er så mange som vil være interessert i så mange garasjer. Vel, da må du nok tro om igjen. Rundt ti personer har allerede meldt sin interesse, og flere av dem på grunn av disse garasjene.

– Det er faktisk de som har ringt og sagt at det er på tide at det selges noe med så mange garasjer. Endelig et hus med syv garasjer, var det en som sa, ler Kalve.

– Jeg kjenner ingen personlig som har syv biler. Jeg har aldri vært i nærheten av dette, og synes jo det er ganske morsomt.