Prislappen for de 57 kvadratmeterne i Skanselien er satt til 3.690.000 kroner. For den prisen får man terrasse med utsikt over hele byen.

– Nei da, Jan skal ikke flytte fra Bergen, forsikrer manager Sigve Prestnes overfor Bonansa.

– Han har kjøpt et hus eller en annen leilighet litt til høyre eller litt til venstre for leiligheten han selger. Jan skal bare ha litt mer plass eller en litt annen vinkel på utsikten.

Eggum har de siste årene bodd sammen med Kaia Huse og deres felles barn. I fjor ble det imidlertid klart at de to avsluttet forholdet etter 18 år i det som ble omtalt som “en lykkelig skilsmisse”.

Har brukt mer tid i Bergen

Siden den gang har Eggum etter det Bonansa kjenner til brukt mer og mer tid i Bergen. Ansvaret for de to barna har blitt delt 70/30, ifølge et intervju Huuse gjorde med KK tidligere i år. Hun har kjøpt seg ny leilighet i hovedstaden, mens han har flyttet til Bergen.

“Når Jan skal være sammen med barna, flytter han inn til Kaia, slik at Hennika på seks og Bastian på ni ikke trenger å pakke sakene sine eller tenke på at rutinene blir merkbart annerledes. Kaia drar til Stockholm når Jan kommer for å bo sammen med barna,” fortalte Huuse til ukebladet.

– Jeg har hytte i Skanselien

Da Eggum hadde fast adresse i Oslo, omtalte han overfor Bergens Tidende boligen han nå selger som “hytten min i Skanselien”. Og det må kunne sies å være litt av en hytte. Leiligheten er en penthouse i et av Bergens mest populære områder. Den er vendt mot vest og har gode solforhold. Fra terrassen er det panoramautsikt over sentrum, Løvstakken, Askøy og Ytre Sandviken.

– Jeg bor i Oslo, men har hytte i Skanselien. Og altså et kontor i Bergen. Jeg er her ofte, gjerne en gang i uken, og jeg har både plate- og boksamlingen min her. Og så må jeg holde språket mitt ved like. Jeg er pinlig klar over at jeg har en sønn på snart to år som snakker østlending. Da kan i hvert fall ikke far svikte dialekten, sa Eggum til Bergens Tidende for noen år siden.

Solgte i Oslo for 8,9 millioner

Det er temmelig nøyaktig ett år siden Eggum solgte den 160 kvadratmeter store Frogner-leiligheten han delte med Kaia Huuse. Prisantydningen var 8,9 millioner kroner.

– Jeg har i mange år hatt leilighet i Fjellsiden, men nå blir altså det hovedboligen der jeg kan bo noen dager i uken. Jeg har hele Norge som arbeidsplass og reiser hele tiden, så det blir ikke så mye forandring. Men jeg blir vel litt mer bergenser nå, sa han til Bergens Tidende i forbindelse med eiendomssalget.

Jan Eggums kåk er ikke billig

Tall fra Finn.no viser at den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen i Bergen sentrum i øyeblikket er 50.116 kroner. De offisielle tallene fra Eiendom Norge i september viste at prisen for Bergenhus og Årstad sammenlagt er på 50.486. Får Jan Eggum prisforlangende for sin “hytte” utgjør det en kvadratmeterpris på 64.737 kroner.

Eggum ønsker ikke å vise frem bilder fra leiligheten han nå selger, men han har delt dem på Facebook-siden sin.