Det er mye å tenke på foran slike høytidsdager, men med noen forberedelser og en smule interesse og teft, er det ikke noe problem å lage et lekkert og billig festbord.

Heldigvis trenger du ikke å velte hele budsjettet, for det er nemlig ikke sånn at «jo dyrere, jo bedre». Kanskje tvert i mot.

Ta en tur i hagen

Kristin Jortveit Berg lever av å selge blomster, men hun anbefaler likevel å ikke ta helt av hos blomsterhandleren.

– Nei, slike høytider blir ofte dyre nok, og det er en god idé å ta en tur i hagen først. Syrinene er i knopp mange steder, og de springer ut hvis du tar dem inn. Bare pass på å skrape av all barken på stilken før du setter dem i vann, sier Berg til fvn.no.

Hun har dekket to bord for å gi oss ulik inspirasjon, det ene i rosafarger og det andre i blånyanser.

konf2

Kristin Jortveit Berg hos Drømmehaven har pyntet det blå konfirmasjonsbordet med rimelige blomster og kubbelyd. FOTO: Kari Byklum

Mange sverger fortsatt til farger som tradisjonelt er forbundet med kjønn, men heldigvis finnes det ingen regler.

Blomsterdekoratøren mener det viktigste er å holde seg innenfor en fargepalett og variere nyansene her.

Bruk en fargepallett

– På det ene bordet har jeg bare valgt blomster i rødrosa farger. Det gjør at bordet blir rolig og stilfullt, og ikke så rotete. Samtidig er det bare gøy med stor variasjon innen den paletten. Bruk gjerne farger fra den helt sarte rosa til dyp rød, anbefaler hun.

Les også: Det første han gjorde var å rive alle veggene

konf5

Let frem det du har i skuffer og skap. Hverken serviset eller vasen er kjøpt for anledningen. FOTO: Kari Byklum

 

Kristin har dekket rett på betongbordet, uten duk. Serviset har hun arvet og glassene hadde hun også i skapet fra før.

– Mange liker å finne fram det fineste de har på slike merkedager, så har du sølvlysestaker er det supert å bruke dem nå, sier Kristin.

Vasene er litt herfra og litt derfra.

I de største vasene har Kristin begynt med å sette oppi en klump med oasis, og deretter stukket nedi blomster. Kun tre sorter.

Vinterrose i ulike fargenyanser, plukket i hagen, og roser og ranunkler fra blomsterbutikken.

I de små vasene og glassene er det stort sett syriner. Litt rosa godteri, som matcher blomstene, setter prikken over i´en.

konf3

Mange sverger fortsatt til farger som tradisjonelt er forbundet med kjønn, men heldigvis finnes det ingen regler. FOTO: Kari Byklum

 

Rimelige stemorsblomster

På det blå bordet har Kristin valgt en røff og enda rimeligere variant.

Her har hun tatt utgangspunkt i en tipakning med stemorsblomster og en bunt med forglemmegei. Stemorsblomstene er satt røft ned i vaser, og jorda er synlig.

– La det gjerne bugne litt, det er bare fint å sette mange vaser og glass med blomster tett i tett.

Det er selvsagt upraktisk å fylle hele bordet med pynt hvis du også skal ha plass til fat, men en slik borddekking passer perfekt hvis du serverer koldtbord eller tapas som står på et annet bord. Kubbelysene er plassert rett på betongbordet.

Hvis du bruker trebord eller duk, er det greit å sette lysene oppå en enkel skål, så det ikke er brannfarlig.

konfdame

– Det er ofte fint å holde seg til en fargepalett. Men innenfor den er det gøy å leke med hele fargeskalaen, fra for eksempel lys rosa til dyp rød, sier Kristin Jortveit Berg hos Drømmehaven på Strai. FOTO: Kari Byklum

 

Vi tror du også vil like disse sakene: