Tallenes tale er svært tydelig. Det er utvilsomt de mest eksklusive og kostbare eiendommene som får flest klikk på boligportalen Finn.no. Bonansa har sett på topplisten for august, og avgrenset søket til Bergen.

Nummer én: 28.780 klikk

fles2be

FOTO: Morten Pedersen, Inviso

Helt på topp er en enebolig med postadresse Blomsterdalen. Denne har 28.780 visninger, og med prislapp 11,5 millioner kroner, er det ikke helt trolig at samtlige som har sett på annonsen har råd til å kjøpe eiendommen.

Huset er faktisk ennå ikke solgt.

– Fantastiske tall, sier megler Erik Alræk i DNB.

Han har merket interessen godt.

– Erfaringsmessig er det dyre objekter som får flest klikk på nett, for det er en del personer som er nysgjerrige. Samtidig har det vært mye aktivitet på denne, og vi har hatt en del private visninger, sier Alræk.

– Helt spesiell eiendom

Han tror det skyldes at eiendommen er nokså unik.

– Den har eget lysthus i sjøkanten og eget saltvannsakvarium. Det er sånt som mange ikke har. I tillegg er det gjennomgående fine kvaliteter.

– Men likevel vil de selge?

– Ja, de er i en situasjon der barna har flyttet ut. De ville ha noe mer lettstelt, sier Alræk.

flesbeh1

FOTO: Morten Pedersen, Inviso

Nummer to: 26.095 klikk

Den nest mest populære boligen i Bergen i august er på Askøy – og solgt.

– Prisantydningen var på 7.290.000 kroner. Den gikk for 7,4 millioner, sier megler Remy Brekke hos Privatmegleren.

– Jeg tror populariteten kommer av at vi har hatt veldig bred markedsføring, både annonser på papir og nett. I tillegg er det jo en flott bolig med fin beliggenhet. Vi hadde fire privatvisninger og 18 stykker på den åpne visningen, sier Brekke.

FOTO: Privatmegleren

FOTO: Privatmegleren

Nummer tre: 20.029

Det er varierende hvor lenge annonsene har ligget ute på Finn.no. Den tredje mest populære annonsen gjelder boligen til en av Bergens rikeste menn, som kom for salg da det bare var halvannen uke igjen av august.

Bonansa har også skrevet om salget av Årstadgeilen, der Didrik Martens selger et gods som i sin tid ble tegnet av Einar Oscar Schou – mannen som tegnet blant annet Den Nationale Scene. Her kan vi legge til vår artikkel om det uvanlige salgsobjektet er lest av over 70.000.

Fasade729

FOTO: Foto: Jarle Kysnes, Imotiv

Nummer fire: 17.827

At mange har villet titte på hus nummer fire på popularitetslisten, kan vi skjønne. Bonansa fant også den flytende øyen med villa oppå nokså spennende. Det gjorde veldig mange av leserne våre også.

FOTO: Per-André Wiberg

FOTO: Per-André Wiberg

Det er ikke første gang øyen legges ut for salg i Bergen. I 2013 dukket det opp annonser fra Flytende Bolig AS, men da var den riktignok ikke på plass ennå. Øyen var i ferd med å ferdigstilles i Nord-Norge. Siden skulle villaen oppå ferdigstilles i Bergen.

– Det er den samme boligen som selges nå, men nå er den på plass her, forteller selger Per-André Wiberg til Bonansa.

Boligen er – til tross for nesten 20.000 visninger på Finn.no – ennå ikke solgt.

Nummer fem: 17.007

Boligen som havnet på femteplass denne måneden har samme megler som boligen som topper listen. Denne fikk imidlertid ikke ligge ute særlig lenge. Likevel har 17.007 klikket seg inn for å kikke.

gimle

FOTO: Morten Pedersen, Inviso

Alræk beskriver salget som et unntakstilfelle, for på Kronstad ble visningen avlyst og boligen gikk unna etter én dag på Finn.no.

– Det er litt symptomatisk, for selv om en bolig ligger i det øvre prissegmentet, så er det noen tilfeller der du får en veldig kjapp avklaring. Men den gjennomgående trenden i Bergen er at det tar tid med dyre boliger. Målgruppen er smal, sier Alræk til Bonansa.

Dyre, flotte eneboliger

Det er dyre, flotte eneboliger som preger siste halvdel av topp 10-listen også. Den sjette mest sette annonsen er i Hjellestadvarden og solgt. Her var prisantydning 6.290.000 kroner. Denne har blitt klikket på 16.723 ganger.

Også på syvendeplass finner vi en villa, men denne gangen skal vi til Paradis. I Rieber-Mohns veg ligger det 366 usolgte kvadratmeter til salgs, som har vært sett på 15.939 ganger.

En enebolig i Fjellveien var den åttende mest populære i august. Denne var priset til 7,5 millioner, men er nå solgt. Totalt har 14.940 sett på annonsen på Finn.no – med mindre noen av dem ikke klarte seg med ett klikk og var innom annonsen flere ganger.

Den niende mest populære annonsen på Finn.no i august, er en enebolig på Os. Denne er også solgt, etter å ha fått 14.327 visninger.

Tiendeplassen er også solgt. Den boligen befinner seg i Storheia i Rådal, og hadde en prisantydning på 7,4 millioner kroner.

Byens mest populære leilighet

For moro skyld tar vi også med salgsobjektet på ellevte plass. Det er nemlig den mest populære annonsen for leiligheter i Bergen i august.

I Sophus Pihls gate var prisantydningen 2,9 millioner kroner for 60 kvadratmeter. Denne annonsen ble besøkt 13.316 ganger.

Mest populært i Åsane og Bergen Vest

På tolvte plass finner vi Åsanes mest populære eiendom; et enderekkehus i Morvik til 4,5 millioner. Denne annonsen ble sett av 13.303 stykker. Mest populært i Bergen Vest er en enebolig i Mathopen med prisantydning 5.480.000 kroner. Her har 13.106 klikket seg inn på annonsen.

Vi tror du også vil like disse sakene: