For to uker siden skrev Bonansa om de 15 dyreste eiendommene som var til salgs i Norge. Nå er det kommet en som topper dem alle. Den dyreste leiligheten som er til salgs i Norge akkurat nå, ligger ytterst på Tjuvholmen i Oslo. Her får du tre balkonger og egen takterrasse for 50 millioner kroner.

– Dette er en av de dyreste vi har solgt her ute, sier Camilla Melsgard i Tjuvholmen KS.

pent1

Den nyeste bydelen i Oslo er ferdig utbygd med 920 leiligheter.

– Vi har 15 igjen, sier Melsgard.

Hun tror det er et vidt spenn i den potensielle kjøpergruppen, selv om prisen er stive 50 millioner kroner for den 290 kvadratmeter store penthousen.

– Vi har hatt interesse allerede og flere visninger, forteller hun.

pent2

Oslos nyeste bydel

Tjuvholmen er et forholdsvis nytt strøk i det indre havnebassenget i Oslo. Deler av Tjuvholmen ligger landfast, mens området også rommer to øyer rett sør for Aker Brygge. Mellom 2005 og i fjor ble området bygget ut med 1700 arbeidsplasser og nesten 1000 boliger.

Kjøper man seg penthouse på Tjuvholmen blir man nabo til blant annet Astrup Fearnley Museet. Det er noe annet enn slik det var i gamledager, da Tjuvholmen ble brukt som rettersted på 1600-tallet, før det ble havnehage for kyr, pottemakeri og offentlig bad for damer og herrer.

Oslos første sosialistmøter ble holdt på Tjuvholmen i 1874.

Sauen Shaun, Skatestraumtunnelen, økt kollektivsatsing eller jordskjelv-hjelp til Nepal

For å sette beløpet litt i perspektiv: Hvis du ikke vil bruke dine 50 millioner på denne leiligheten, kan du får litt av hvert annet.

For eksempel ble det tidligere i sommer kjent at eierne av Kongeparken kjøpte rettighetene til å utvikle en temapark basert på Sauen Shaun for 50 millioner.

Du kan også bruke penger på noe litt mer alvorlig. Brannen i Skatestraumtunnelen i Bremanger i Sogn og Fjordane i juli, vil trolig koste 50 millioner kroner, ifølge utregningene til Bergens Tidende.

50 millioner kroner tilsvarer også de ekstra belønningsmidlene til kollektivsatsing regjeringen ga Bergen tidligere i sommer.

Eller foretrekker du kanskje veldedighet? I mai ga fotballspilleren Cristiano Ronaldo 50 millioner kroner til Redd Barna for å hjelpe etter jordskjelvet i Nepal.

Mulighetene er med andre ord mange.

Rekord på Tjuvholmen

Likevel, penthousen som er til salgs akkurat nå, er langt fra rekorddyr. I stedet føyer den seg inn i rekken av dyre boliger med nesten lik adresse.

I 2013 ble det ifølge dn.no slått sammen fem leiligheter til én ytterst på Tjuvholmen. 1187 kvadratmeter ble solgt for den nette sum av 236.469.393 kroner til Olav Nils Sunde, som eier Color Line og Gresvig.

– Noen personer velger å investere store summer i Picasso eller Munch. Jeg har valgt å investere i en enestående og unik boligenhet på Tjuvholmen. Til tross for at dette ble en ufattelig dyr investering, og langt dyrere enn planlagt, er jeg overbevist om at dette blir en god investering på lang sikt, skrev Sunde i en epost til dn.no.

I fjor gikk det også hett da det nærmet seg jul. Da solgte Paal Hveem en toppleilighet på 350 kvadratmeter for 56 millioner kroner – på Tjuvholmen, ifølge Hegnar.no.

Her er verdens dyreste leilighet

Stive priser, tenker nok du. Men de norske prisene er ingenting mot det som regnes som verdens dyreste leilighet i Monaco. De befinner seg på toppen av den 170 meter høye skyskraperen Tour Odéon. Denne skal stå ferdig i år.

TourOdeon

Toppleiligheten koster 3.110.400.000 kroner. Ja, 3,1 milliarder. Da får du riktignok egen vannrutsjebane i 49. etasje og privatsjåfør – blant annet.

Den gamle prisrekorden ble også satt i Monaco. En overdådig leilighet ble solgt til Sheikh Mohammed bin Rashid Al-Maktoum av Dubai for like under 2 milliarder kroner for halvannet år siden.

Vi tror du også vil like disse sakene: