HAR LITT Å HANSKES MED: Dette er hansken til en av verdens beste fotballkeepere gjennom tidene. FOTO: Erik Hanøy

HAR LITT Å HANSKES MED: Dette er hansken til en av verdens beste fotballkeepere gjennom tidene. FOTO: Erik Hanøy

Jeg har alltid likt å utforske loft, og da aller helst de som befinner seg i gamle hus. Man vet aldri hva man kan komme over av spennende gjenstander.

For eksempel har barndomsminnene fra min farmors hus ute på Hanøy brent seg fast i minnet, vi hadde ikke lov til å leke der oppe, men gud fri og bevare meg så spennende det var!

Etter at jeg ble voksen har jeg stort sett bodd i nyere hus, og siden jeg personlig hadde båret opp hver eneste gjenstand på de forskjellige loftene, var det ikke lenger så mye spenning å hente.

Helt til lørdag 23. mai 2015…

Jeg satt og glante på Eurovison Song Contest, eller Grand Prix som jeg liker å kalle det, sammen med min kone. Da Spanias bidrag skulle fremføres, viste det seg at damen som skulle synge var kjæreste med keeperen til Manchester United. Jeg nevnte til fruen noe om at disse fotballspillerne vet å ordne seg pene kjærester.

Det var da det kom en kommentar fra henne som satte meg fullstendig ut! Før jeg fortsetter på historien, så bør jeg nevne at jeg har vært en stor supporter av nettopp Manchester United i snart 40 år, og på 90-tallet hadde de verdens beste keeper, selveste Peter Schmeichel!!

Vel, tilbake til sofakroken, Grand Prix og min kone:

«Jeg har faktisk keeperhansken til han fra Danmark som var keeper på United for lenge siden.»

– Ehhhh, hva sa du nå?

«Jeg fikk hansken til han keeperen da jeg var og så på en kamp i Manchester på slutten av 90-tallet.»

Det tok sikkert noen sekunder, eller minutter… Hva vet jeg, men til slutt fikk jeg stotret frem:

«Og hvor er den hansken nå?

«Den ligger i en kasse oppe på loftet.»

For å gjøre en lang historie kort: Jeg er nå i besittelse av den veldig store hansken til selveste Peter Schmeichel. Hvem kunne ha trodd at en slik skatt kunne skjule seg på mitt eget loft, som altså var helt tomt da vi flyttet inn i oktober 2007. Halleluja, både Gud og Allah er stor!

Så det kan kanskje være lurt å ta en runde på ditt eget loft, selv om det ikke er så lenge siden du flyttet inn?

Du vet aldri hva du kan finne der oppe.

Mer fra Hanøy: