FOTO: Erik Hanøy

FOTO: Erik Hanøy

Hvorfor bruker kvinner lenger tid på å dusje enn menn? Det er et spørsmål jeg har spurt meg selv om en uendelighet av ganger. Hva er det egentlig som foregår der inne på badet når damene skal gjøre seg klare?

  • Hvor langt tid bruker du i dusjen? Stem i bunnen av saken.

Forrige helg var det konfirmasjon i familien og takket være en del somling så kom vi i tidsnød. Jeg prøvde meg derfor med et innspill om at vi måtte prøve å være effektive, noe alle var enige om. Jeg løp først inn på badet og dusjet på under 5 minutter. På den tiden rakk jeg å vaske håret, en rask barbering, påføring av deodorant og legge noe voks i håret. Deretter ga jeg, i et kanskje litt for hardt tonelag, beskjed om at jentene burde kunne klare det på like kort tid.

Protestene kom umiddelbart og unisont, det var ikke praktisk mulig for dem å få jobben gjort så fort. Lettere irritert spurte jeg om de hadde en saklig begrunnelse for dette, og det fikk jeg. Etter det påfølgende foredraget må jeg innrømme at jeg har fått et nytt syn på saken, det er faktisk urimelig av meg å kreve samme tidsbruk i dusjen for kvinner og menn.

For å redegjøre for hvorfor jeg har endret mening vil jeg nå beskrive den prosedyren som kvinnene i familien Hanøy må gjennomføre.

Først må man fjerne sminken fra ansiktet, deretter skal huden renses. Så er det viktig å tilbringe minimum 5 minutter under rennende vann, slik at man opparbeider seg den riktige dusjfølelsen. Når dette er gjort må håret vætes, shampo må grundig gnikkes inn og deretter skylles bort. Etterpå er det på tide å finne frem balsamflasken. For at dette skal gi den ønskede effekt må den få virke i minimum 2 minutter, gjerne litt lenger. Nå skal det nevnes at de mest effektive kvinnene visstnok bruker ventetiden til å skrubbe kroppen med noe som heter Body Scrub, akkurat hva det er for noe aner jeg ikke, men kvinnene har visstnok hvert sitt eksemplar et sted inne på badet. Det er også ønskelig å ta en ekstra runde med dusjsåpe. Etter hvert har balsamen fått virke og den må da skylles møysommelig ut av håret, ikke et eneste balsam-atom kan være igjen i hårbunnen.

Så har jeg blitt fortalt at vår tids kropps-trender krever en runde med barberhøvelen. Velvel, jeg skal ikke protestere på akkurat det. Etter at alle disse prosedyrene er gjennomført så er det viktig å stå 5 minutter ekstra i dusjen, visstnok for å være sikker på at man ikke begynner å fryse når man skrur av vannet! Etter en grundig runde med 2 håndklær, ett for kroppen og ett for håret, så starter jobben med å tilføre pleiende olje og bodylotion. Dette må jo selvsagt også få tid til å tørke, så da går det enda noen minutter.

Det begynner å nærme seg slutten, men før badet igjen blir ledig må man finne frem ansiktskrem, øyekrem, deodorant og generell makeup. Til slutt må krølltangen varmes opp, den kan til nød brukes ute i gangen, men det er kun i nødsfall. I gangen er det nemlig ikke helt riktig lys.

I min mannlige uvitenhet hadde jeg ikke drømt om at en dusj ville kreve så mye arbeid, jeg vil derfor benytte anledningen her og nå til å komme med en uforbeholden unnskyldning til de kvinnene som jeg så urimelig har kritisert for unødig tidsbruk i dusjen. Jeg legger meg flat og trekker alt tilbake. Kjør på jenter, bruk den tiden dere trenger, for resultatet er verdt å vente på.

Hvor lang tid bruker du i dusjen?

Se resultater

Loading ... Loading ...

Mer fra Erik Hanøy:

Vi tror du også vil like disse sakene: